Uudet työtehtävät kerryttävät moniosaamista

Saija MalmEterasta löytyy iso määrä osaamista: kenellä tuoretta tietoa koulunpenkiltä, kenellä taas pitkän työuran kerryttämää taitoa. Osaamisen kartuttaminen vaikkapa uusiin työtehtäviin hakeutumalla antaa perspektiiviä siihen, mistä kaikesta Eteran palvelut ja menestys syntyvät. Työelämän joustot toisaalta tekevät työskentelystä omaan elämään sopivaa. Tutustu eteralaisen Saija Malmin tarinaan Etera-vuosistaan.

Olen tullut Eteraan kesätöihin vuonna 2004. Kuulin postituksessa avoinna olevasta paikasta, pääsin haastatteluun, sain paikan ja muutin pääkaupunkiseudulle. Olin juuri kirjoittanut ylioppilaaksi.

Tein kesätyön jälkeen parin vuoden ajan opiskelujen ohella lomasijaisuuksia ja olin ruuhka-apuna. Postituksesta siirryin sitten tuntitöihin yhteyssihteeriksi työeläkemaksuasioiden pariin. Organisaatiomuutoksen myötä ehti työnkuva muuttua tänäkin aikana hieman.

Alkuvuonna 2007 tein opinnäytetyötä Eteraan. Kun opinnäytetyö alkoi olla loppusuoralla, sain äitiysvapaan sijaisuuden asiakaspalvelutöissä suurasiakasyksikössä. Keväällä valmistuin taloushallinnon tradenomiksi ja toivoin pääseväni jossain vaiheessa tekemään töitä opiskelemalleni alalle.

Seuraavan vuoden keväällä talouspalveluissa alettiin valmistautua tulevaan eläköitymiseen ja pääsin aloittamaan työt kiinteistökirjanpidon parissa. 40 vuotta talossa palvelleen kiinteistökirjanpitäjän saappaat olivat suuret, mutta onneksi aikaa perehtymiseen varattiin reilusti.

Kiinteistökirjanpitäjän työstä jäin kolme vuotta myöhemmin äitiys- ja hoitovapaille. Tiesin, että samaa työtä ei enää takaisin tullessani ole. Onnekseni löytyi taas uusi, sopivan haasteellinen ja mielenkiintoinen työ HR-tehtävien parista.

Työelämä on joustanut monin tavoin

Olen saanut tehdä määräaikaisuuksia ja tuntitöitä aikoinaan opiskelujen ohella, mikä sopi siihen tilanteeseen todella hyvin. Hoitovapaan aikana olen myös päässyt tekemään tuntitöitä, mikä on tuonut ihanaa vaihtelua arjen pyörittämiselle kotona ja pitänyt kiinni työelämässä ja työelämässä tapahtuneissa muutoksissa.

Nykyään teen lyhennettyä työviikkoa ja silloin tällöin etätöitä. Se helpottaa hektistä arkea lasten kanssa.

Roppakaupalla kokemuksia

Postituksessa sain oppia kuinka työt tehdään täsmällisesti ja ne voi tehdä vaikka laulellen. Yhteyssihteerinä opin kuinka iloinen ilme auttaa myös puhelintyössä ja saa asiat hoitumaan helpommin. Suurasiakkaiden asiakassihteerinä pääsi lähelle asiakkaita ja sai oppia hyvin tehdystä asiakastyöstä.

Kiinteistökirjanpidossa pienten kiinteistöyhtiöiden hoitamisessa laajeni koulussa opiskeltu teoria käytännön tasolle moninkertaisena. Myös oppia ahkeruudesta ja sitoutumisesta on kertynyt.

On ollut ihan mahtavaa, että on saanut tehdä niin monenlaisia töitä ja tutustua niin moniin ihaniin ihmisiin. Sopivia haasteita ja mielenkiintoisia töitä sekä hauskoja hetkiä työn lomassa on riittänyt.

 

Kuva: Vesa Tyni / Otavamedia