Sijoitamme Suomeen

Etera sijoittaa aktiivisesti Suomeen. Sijoituksista 38 prosenttia on kotimarkkinoilla. Sitä kautta edistämme kotimaista kasvua ja työllisyyttä.

Vuoden 2015 aikana Etera jatkoi aktiivista sijoittamista Suomeen erityisesti kiinteistöjen ja yritysrahoituksen kautta. Vuoden lopussa Eteran 5,9 miljardin euron sijoituksista 38 prosenttia oli sijoitettu kotimarkkinoille.

Sijoitusstrategian mukaisesti Etera teki sijoituksia ennen kaikkea reaalisijoituksiin ja sijoituslainoihin. Tämä näkyi sijoituksina kiinteistöihin, kiinteistölainoihin sekä infra- ja lainarahastoihin.

Monipuolisia reaalisijoituksia

Reaalisijoitukset kattavat sijoitukset kiinteistöihin, infrastruktuuriin ja metsään. Eteran reaalisijoituksista suurin osa on kiinteistöjä.

Etera on merkittävä kiinteistösijoittaja noin miljardin euron kiinteistöomaisuudellaan. Eteran suorat kiinteistösijoitukset tehdään lähes poikkeuksetta uudisrakentamisen kautta. Uudisrakentamisella on tärkeä työllistävä vaikutus.

Etera etsii sijoituskohteita kotimaasta lyhyen tähtäimen taloussuhdanteesta riippumatta.

Etera on mukana Helsingin Keski-Pasilaan nousevassa Triplan kauppakeskuksessa. Etera lisäsi myös sijoituksiaan asuntotontteihin ja sijoitti niihin Espoossa, Vantaalla, Lahdessa ja Lappeenrannassa.

Eteran viime vuosien suurin kiinteistösijoitushanke on ollut kolmen toimistotalon rakennuttaminen Helsingin Töölönlahdelle. Yksi Töölönlahden toimistotaloista myytiin alkuvuodesta 2015. Eteran rakennuttama lähes sadan senioriasunnon kohde Helsingin Kampissa valmistui vuoden aikana. Vuoden 2015 alussa valmistui myös Tikkurilan Dixin toimisto- ja liikekeskuksen ensimmäinen vaihe, josta Etera omistaa toimistotilaa.

Yrityssijoituksia kotimarkkinoille

Eteran yrityssijoituksiin kuuluvat sekä suoraan että epäsuorasti tehtävät laina-, välirahoitus- ja osakesijoitukset ei julkisesti noteerattuihin yhtiöihin.

Yritysrahoituksessa korostuu laaja sijoitusvaihtoehtojen läpikäynti, tarkka yritysanalyysi sekä rahoitusehtojen arviointi. Kaikissa sijoituspäätöksissä otetaan huomioon tuottavuus ja turvaavuus.

Etera etsii sijoituskohteita kotimaasta lyhyen tähtäimen taloussuhdanteesta riippumatta.